Hoe kan de verbinding met Inventive Online worden gewaarborgd en geoptimaliseerd?

Als u actief werkt met de Inventive Online applicatie op een Apple computer dan is er niets vervelenders dan dat de verbinding tussen uw computer en uw applicatie wegvalt. Voorbeelden hiervan zijn verbindingsproblemen door wisselende WiFi netwerken of als u, uw laptop sluit en geen lichtnetadapter heeft aangesloten. Desondanks kunt u enkele instellingen invoeren waarmee u de verbinding met de Inventive Online applicatie kunt waarborgen/optimaliseren, maar hoe doet u dit?  
 

Voordat u de instellingen invoert, dient u zich ervan bewust te zijn dat de verbinding tussen de Inventive applicatie en de server automatisch kan worden verbroken, indien er 3 uur lang geen handelingen worden verricht in de Inventive applicatie. Na het verbreken van de verbinding, hiervan ontvangt u een notificatie, blijft de verbinding nog 30 minuten actief, waardoor u opnieuw kunt inloggen en direct verder kunt werken. Als u na deze 30 minuten nog steeds geen handelingen verricht, wordt de verbinding afgemeld en dient u de verbinding opnieuw tot stand te brengen. 
 

Energiestand instellingen Apple
Om de energiestand instellingen op een Apple computer te kunnen wijzigen dient u de 'Systeemvoorkeuren' te openen en vervolgens te kiezen voor de optie 'Energiestand instellingen'. Afhankelijk van het systeem waarop u werkt, ziet u vervolgens een ander scherm. Hieronder wordt zodoende per type uitgelegd welke zaken u dient aan te passen. 

  • Energiestand instellingen op iMac
    Als u werkt op een iMac dan dient na het openen van het instellingen menu de opties 'Voorkom dat computer automatisch in sluimerstand wordt geplaatst als beeldscherm uit is' en 'Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang' te activeren (zie afbeelding 1, punt 1) en de optie 'Plaats harde schijven in sluimerstand indien mogelijk' te deactiveren (zie afbeelding 1, punt 2). 
     
  • Energiestand instellingen op Macbook
    Als u werkt op een Macbook dan dient u twee typen instellingen te activeren, namelijk voor het gebruik van de interne batterij en voor het gebruik van een lichtnetadapter. Voor het gebruik van de batterij dient u de optie 'Plaats harde schijven in sluimerstand indien mogelijk' te deactiveren (zie afbeelding 2, punt 1). Voor het gebruik van de lichtnetadapter dient u de optie 'Plaats harde schijven in sluimerstand indien mogelijk' te deactiveren (zie afbeelding 3, punt 1) en de opties 'Voorkom dat computer automatisch in sluimerstand wordt geplaatst als beeldscherm uit is' en 'Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang' te activeren (zie afbeelding 3, punt 2).  

 
Energiestand instellingen Windows
Om de energiestand instellingen op een Windows computer te kunnen wijzigen dient u het instellingen menu te openen en vervolgens te kiezen voor de optie 'Power & Sleep' (zie afbeelding 4, punt 1). Vervolgens ziet u enkele algemene opties die u naar eigen inzicht kunt inrichten. De volgende stap is het kiezen van het gerelateerde instellingen menu 'Additional power settings' (zie afbeelding 4, punt 2). In het menu dat wordt geopend, dient u vervolgens te kiezen voor de optie 'Change advanced power settings' (zie afbeelding 5, punt 1). Hiermee opent u geavanceerde energie instellingen waarna u het menu Hard disk opent en de optie 'Turn off hard disk after' kiest. Vervolgens voert u bij de optie 'Batterij' een 0 in en bij de optie 'Plugged in' kiest u voor 'Never' (zie afbeelding 6, punt 1).  Vervolgens slaat u de gegevens op en heeft u de energiestand instellingen voor Windows afgerond. 


Afbeelding 1


Afbeelding 2


Afbeelding 3


Afbeelding 4


Afbeelding 5


Afbeelding 6

Gerelateerde artikelen

There is no content with the specified labels