Welke gegevens zijn benodigd voor het instellen van de SMTP server voor het mailen van gegevens vanuit de Inventive applicaties?

In Inventive heeft u de mogelijkheid om documenten en dagcodes te mailen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om facturen namens uw eigen domein te verzenden zodat eventuele reacties ook direct in uw eigen mailbox binnen komen. Om deze e-mails te kunnen verzenden dienen er diverse instellingen te worden geconfigureerd binnen de Inventive software, maar welke gegevens zijn er nodig voor het instellen van de SMTP server voor het mailen van gegevens vanuit de diverse Inventive applicaties?

Om gebruik te kunnen maken van de mail mogelijkheid via de SMTP server is het van belang dat er een zakelijke e-mail dienst wordt gebruikt. Deze diensten maken het namelijk mogelijk om e-mails te verzenden vanuit de Inventive applicatie. Dit heeft te maken met beveiligingsmaatregelen die voornamelijk alleen beschikbaar zijn voor zakelijke toepassingen. Inventive beschikt zelf niet over e-mail servers en maakt zodoende uitsluitend gebruik van SMTP relay services van de klant. Om hier gebruik van te kunnen maken, dienen de volgende gegevens te worden aangeleverd: 

 • E-mail (SMTP) server + eventueel een afwijkend poortnummer
 • Afzender e-mailadres (het standaard adres waar namens e-mail berichten worden verzonden)


Autoriseren voor verzenden e-mails Inventive namens uw domein
Naast het aanleveren van de SMTP gegevens, dient er vervolgens ook te worden geautoriseerd dat Inventive namens uw domein e-mailberichten kan verzenden. U heeft hiervoor twee mogelijkheden te weten:

 • Gebruikersnaam en wachtwoord (hierbij bieden wij ondersteuning voor STARTTLS)
  Om van deze optie gebruik te kunnen maken, dient u ervoor te zorgen dat het mail account: 
  • Namens andere (bestaande) gebruikers in uw organisatie mag mailen. Let op, in het geval van Microsoft365 kan er vervolgens alleen verzonden worden namens die e-mailadres. 
  • Naar mail adressen buiten uw organisatie mag mailen. 

 • Het Inventive Online datacenter IP-blok whitelisten
  U kunt ook autoriseren door het Inventive Online datacenter IP-blok te whitelisten. In dit geval dient het volgende IP-blok te worden vrijgegeven: 213.227.146.193/27. Dit whitelisten zorgt ervoor dat er direct verzonden kan worden. 


Instellen Office365 connector
Tot slot raadt Inventive aan om een Office365 connector te gebruiken. In de onderstaande stappen wordt beschreven hoe u deze connector kunt configureren. 

StapToelichtingAfbeelding (* Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

1.

Maak een nieuwe connector aan en kies bij het veld 'Connection from' voor de optie 'Your organizations email server'. 

Kies bij het veld 'Connection to' voor de optie 'Office365'


2.Geef vervolgens een duidelijke en logische naam aan de Connector. Zie het voorbeeld hiernaast. 


3.Kies bij het authenticeren van de email voor de optie 'By verifying the IP address'. Vul vervolgens in het volgende veld het IP-blok van het Inventive Online datacenter in: 213.227.146.193/27. Klik vervolgens op de +


4.Controleer in het laatste scherm de ingevoerde instellingen. Indien de gegevens correct zijn, klik je op de optie 'Create connector'.


5.Na het toevoegen van de connectie wordt in het overzichtsscherm de zojuist aangemaakte connector weergegeven.