Hoe configureer ik de Linea Pro Handscanner in combinatie met Inventive op een Apple device?

In Inventive heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een barcodescanningsfunctionaliteit. Met deze functionaliteit kunnen van Apple devices scanapparaten worden gemaakt met behulp van een Linea Pro handscannermodule. Om gebruik te kunnen maken van de Linea Pro Handscanner scanmodule dient u deze eerst gereed te maken voor gebruik en dient u vervolgens enkele instellingen te configureren op uw Apple device, maar hoe doet u dit?
 

Inventaris scanner opbouwen
Voordat u aan de slag gaat met het inrichten van de scanner, dient u de scannermodule gereed te maken voor gebruik in bijvoorbeeld het magazijn. Een scanner module bestaat uit diverse onderdelen, te weten: 

 • iPod Touch;
 • iPod houder met ingebouwde scanner (voor iPod);
 • Rubber hoes (voor iPod in iPod houder);
 • Pistoolgrip (voor rubber hoes);
 • Een oplader waar je de scanner in kunt zetten en waarmee de batterij in de pistoolgrip kan worden opgeladen.  
   

Als u gebruik maakt van meerdere scanners dient u eerst de achterkant van de iPod en de pistoolhouder te labelen. Op de zijkant van de  pistoolhouder is een uitsparing gemaakt voor een label met de naam van de scanner. Om de scanner in orde te maken, dient u de bovenkant van de iPod houder af te halen en de iPod in de houder te schuiven. Vervolgens plaatst u de bovenkant van de iPod houder terug. 

Let op! Er zijn meerdere versies in omloop. Bij enkele versies is het nodig om een de iPod houder los te schroeven voordat de iPod kan worden ingevoerd. U heeft hiervoor een Torx schroevendraaier nodig met maat 1,3/0,05 x 40 (zie afbeelding 1).

Nadat de iPod houder is vastgezet, stopt u de iPod houder in de meegeleverde rubberen hoes. De volgende stap is het toevoegen van de hoes in de meegeleverde pistoolgrip. Hiervoor dient de connector in de pistoolgrip los te worden gehaald en in de connector op de iPod houder te worden gestoken. Vervolgens dien je bij het toevoegen van de rubberen hoes in de pistoolgrip de connector nog even in te haken. Hiermee is uw scanner klaar voor gebruik en kunt u de instellingen op uw iPod doorvoeren. 


Configureren van de iPod
Als u reeds diverse iPods in gebruikt heeft, dan hoeft u de iPods niet opnieuw te configureren en kunt u dit onderdeel overslaan en doorgaan naar het volgende onderdeel. Als u wel iPods dient te configureren, dan volgt u het onderstaande stappenplan:

 • Zet de iPod aan en stel de taal en regio in op Nederlands;
 • Verbind de iPod met een internetnetwerk naar keuze;
 • Zet de locatievoorzieningen uit;
 • Kies in het scherm 'Maak een code aan' de optie 'Toegangscodeopties' en kies voor de optie 'Stel geen toegangscode in';
 • Kies in het scherm 'Apps en gegevens' de optie 'Configureer als nieuwe iPod touch';
 • Voer vervolgens uw Apple ID gegevens in;
 • Kies in het scherm 'Siri' de optie 'Gebruik Siri niet';
 • Kies in het scherm 'iPod-analyse' de optie 'Deel niet';


Vervolgens wordt de iPod geconfigureerd. Als de iPod is geconfigureerd dient u onder het instellingen menu de optie 'Bluetooth' uit te zetten. Vervolgens kunt u de naam van de iPod instellen. U doet dit onder het menu 'Algemeen' waar u kiest voor de optie 'Info' en daarna voor de optie 'Naam'.  Stel hierna de tijd in op de juiste tijdzone door onder het kopje ‘Algemeen’ de optie ‘Datum en tijd’ te kiezen. U dient in dit menu de optie ’Stel automatisch in’ uit te zetten, waarna u handmatig de tijdzone op +1 Amsterdam instelt. Tot slot kunt u in het Instellingen menu onder de optie 'Beeldscherm en helderheid' de instelling 'Automatisch slot' aanzetten. Inventive raadt aan om hierbij te kiezen voor '5 minuten'. Hiermee heeft u de basisinstellingen geconfigureerd. 
 

Downloaden van diverse apps
Nadat u, uw Apple device heeft opgestart, dient u eerst enkele apps te downloaden uit  de App Store, die benodigd zijn om de handscanner te configureren. U zoekt de apps 'Mozilla Firefox', 'IPCSupport' en 'Scanboard' op en installeert deze op uw device (zie afbeelding 2, punt 1). Nadat de apps zijn gedownload, opent u de Firefox app en gaat u naar de 'besloten' App Store op de website van Inventive. Vanuit deze store download u de 'Inventory App' (zie afbeelding 2, punt 2). U klikt op de optie 'Inventory App' waarna er een nieuwe pagina wordt geopend, waarbij u de meest recente versie van de app kunt installeren (zie afbeelding 3, punt 1). Sluit vervolgens de Firefox app af en wacht totdat de Inventive App is geïnstalleerd. Na de installatie dient u een herstart van uw device uit te voeren.
 

Invoeren van instellingen na herstart van uw device
Nadat u, uw Apple device heeft herstart, dient u enkele instellingen in te voeren in de instellingen van uw device. U opent hiervoor het menu 'Instellingen' en kiest voor de optie 'Algemeen (zie afbeelding 3, punt 2)'. U selecteert het menu 'Toetsenbord' (zie afbeelding 4, punt 1) en kiest vervolgens voor de optie 'Toetsenborden' (zie afbeelding 4, punt 2). In het scherm dat wordt geopend, kiest u vervolgens voor de optie 'Voeg toetsenbord toe' (zie afbeelding 5, punt 1). 

In het menu dat volgt, kunt u vervolgens uit enkele standaard opties kiezen. U kiest hierbij voor de optie 'Scanboard'. Nadat het toetsenbord is toegevoegd, klikt u opnieuw op het toetsenbord 'Scanboard' en zet u in het scherm dat opent de optie 'Geef volledige toegang' aan (zie afbeelding 5, punt 2). Er wordt een melding getoond, waarbij u klikt op de optie 'Sta toe'. 
 

De volgende stap is het vertrouwen van de Inventive App in de instellingen van uw device. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van de publieke App store, wordt bij het opstarten van de app een dialoog getoond (zie afbeelding 6, punt 1). Hierdoor dient de eigenaar van het device de Inventive App zelf te vertrouwen, daar waar de publieke App Store dit reeds doet bij toelating van de app in de App Store.

Om de Inventive App te kunnen vertrouwen is er tijdens de installatie van de app de nieuwe functie ‘Apparaatbeheer’ toegevoegd binnen de systeemvoorkeuren in het menu ‘Algemeen’ (zie afbeelding 6, punt 2). U opent deze optie en klikt vervolgens op de optie ‘Vertrouw Inventive Systems b.v.’ (zie afbeelding 7, punt 1), waarna er een dialoogvenster verschijnt waarin u Inventive als vertrouwde ontwikkelaar kunt toevoegen door op de optie ‘Vertrouw’ te klikken (zie afbeelding 7, punt 2). 


Invoeren van instellingen in de app IPCSupport
Nu de basis instellingen zijn ingevoerd, dient u nog enkele instellingen in te voeren in de app 'IPCSupport'. Deze instellingen hebben te maken met het feit dat bij het gebruik van een scanmodule het Apple device altijd automatisch dient te worden opgeladen. Een Apple device heeft echter geen functionaliteit om dit automatisch laden uit te voeren bij het gebruik van een scanmodule. Met behulp van de IPCSupport app kunnen deze instellingen wel worden ingevoerd.  

U opent u de app en klikt eerst op de batterij om een connectie te maken (zie afbeelding 8, punt 1). Vervolgens gaat u naar het menu ‘Configuration’ (zie afbeelding 8, punt 2). Vervolgens voert u bij de optie ‘USB Charge Current’ het amperage van 1A in(zie afbeelding 8, punt 3). In het vervolg kan de iPad/iPhone worden opgeladen via de scanmodule.  


Starten met scannen
Na het instellen van de IPCSupport app, kunt u de Inventive App openen. U logt in met behulp van uw inloggegevens en opent een veld in een functie waarop u gegevens kunt invoeren (zie afbeelding 9, punt 1). Klik het veld aan en houd op het toetsenbord dat verschijnt de wereldbol links van de spatiebalk ingedrukt (zie afbeelding 9, punt 2) en kies voor het toetsenbord 'Scanboard' (zie afbeelding 9, punt 3). U zult zien dat er een 'golfje' verschijnt (zie afbeelding 10, punt 1) waarna u kunt starten met scannen. 

Let op! Het kan in enkele gevallen, voornamelijk na de slaapstand van de scanner, even duren voordat de scanner samenwerkt met de Inventive App. 


Optioneel: Instellen restricties op iPod scanner
Aangezien een iPod veel meer apps kan uitvoeren dan alleen de scan app, heeft u de mogelijkheid om gebruikersrestricties in te voeren, zodat bepaalde apps niet kunnen worden gebruikt op de scanners. Om een restrictie in te voeren, opent u op de iPod het Instellingen menu en kiest u voor de optie ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Beperkingen’. U zet hierbij de optie ‘Schakel beperkingen in' aan waarna u een toegangscode dient in te voeren. Hierna kunt u alle apps in de lijst uitzetten, zodat ze niet kunnen worden gebruikt. 

Een belangrijke volgende stap is het instellen van een begeleide toegang. U opent hiervoor het menu ‘Instellingen’ en kiest voor de optie ‘Toegankelijkheid’ en vervolgens ‘Begeleide toegang’. U zet in dit menu de optie ‘Begeleide toegang’ aan en kiest voor de optie ‘Toegangscode instellen’ en ‘Stel code voor begeleide toegang in’. Vervolgens kunt u de activeringsknop aanzetten.

Start hierna de Inventory app op en klik na het inloggen drie keer achter elkaar op de home knop. Bovenin het scherm verschijnt de balk 'Beg toegang'. U kiest voor de optie 'Start'. Hiermee is het niet langer mogelijk om de Inventory app te verlaten. Wil je toch de app kunnen afsluiten, dient je drie keer achter elkaar op de homeknop te klikken en de pincode in te voeren. Kies vervolgens op de optie 'Stop' om de begeleide toeging uit te schakelen.Afbeelding 1


Afbeelding 2


Afbeelding 3


Afbeelding 4


Afbeelding 5


Afbeelding 6


Afbeelding 7


Afbeelding 8


Afbeelding 9


Afbeelding 10