Hoe maak ik van een afbeelding een SVG Desktop voor het gebruik in de Inventive Desktop app of Inventive Web App?

In de Inventive applicatie heeft u de mogelijkheid om op de hoofdpagina een eigen afbeelding te plaatsen, een zogeheten SVG desktop. Op deze desktop kan vervolgens een koppeling worden gemaakt tussen de afbeeldingen in de desktop en Inventive functies. Door vervolgens op de afbeelding te klikken, kan een functie worden geopend of een rapportage worden opgevraagd, maar hoe maakt u van een afbeelding een SVG Desktop voor gebruik in de Inventive Desktop App of Inventive Web App?
 

Inventive gebruikt voor het realiseren van een SVG Desktop de gratis verkrijgbare externe tool 'Inkscape'. Inkscape is een beeldbewerkingstool waarin het SVG-formaat wordt gebruikt voor het opslaan van vectorafbeeldingen. Met behulp van Inkscape kunt u een afbeelding opbouwen die bestaat uit diverse buttons (zie afbeelding 1). Deze buttons kunnen vervolgens weer worden gekoppeld aan functionaliteit in de Inventive applicatie. Voor het downloaden van deze applicatie en meer uitleg over het opbouwen van een desktop in Inkscape verwijzen wij u naar de website van Inkscape. Voor meer informatie over het koppelen van buttons aan functionaliteit verwijzen wij u naar de desbetreffende artikelen voor de Inventive Desktop App en de Inventive Web App


Vervangende tools voor Inkscape
Als u niet bekend met Inkscape of liever niet met dit programma werkt, dan heeft u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van andere softwareprogramma's. Zo is Adobe Illustrator een goede vervanger, maar bij deze applicatie is meer kennis van de programmatuur vereist. Voordeel is wel dat Adobe Illustrator u meer mogelijkheden biedt voor het bewerken van de SVG. 


Afbeelding 1