Hoe kan ik de instellingen voor het vaststellen van de verkoopbare voorraad invoeren in de Inventive Desktop App?

Het vaststellen van de verkoopbare voorraad kan binnen een onderneming op diverse wijzen worden uitgevoerd. Om deze instellingen in Inventive door te voeren is de functie 'Voorraad instellingen' ontwikkeld, maar hoe kunt u de instellingen voor het vaststellen van de verkoopbare voorraad invoeren in de Inventive Desktop App?

Na het openen van de functie 'Voorraad instellingen' opent er een nieuw scherm waarin u enkele instellingen kunt wijzigen (zie afbeelding 1, punt 1). Zo kunt u onder andere de formule voor de verkoopbare voorraad aanpassen en kunt u selecteren welke voorraden er op de artikelkaart dienen te worden getoond.
 

Aanpassen van de formule voor verkoopbare voorraad
Om de formule aan te passen, selecteert u het veld 'Verkoopbare voorraad' (zie afbeelding 1, punt 2) en klikt u op de optie 'Pas formule aan' (zie afbeelding 1, punt 3). Er wordt vervolgens opnieuw een scherm getoond waarin u naar eigen inzicht de formule kunt aanpassen (zie afbeelding 2, punt 1). Hierbij kunt u kiezen uit enkele voorgedefinieerde formules (zie afbeelding 2, punt 2) of u kunt een geheel eigen formule aanmaken (zie afbeelding 2, punt 3). Als u een formule heeft aangemaakt, maar toch liever de standaard formule wilt gebruiken, dan kunt u de formule selecteren en vervolgens klikken op de optie 'Terug naar standaardinstellingen' (zie afbeelding 1, punt 4).
 

Bijhouden van aantal op artikelkaart
Met behulp van de keuze opties onderaan het invoerscherm, kunt u instellen wat er aan voorraden op de artikelkaart dient te worden getoond. Als u bijvoorbeeld een vinkje plaatst bij de optie 'Inkooporders'  dan wordt op het tabblad 'Voorraad van het artikel' op de artikelkaart het aantal artikelen getoond dat nog op inkooporder staat maar nog niet zijn geleverd. U kunt dit onder andere uitvoeren voor de functies 'Inkooporders', 'Verkooporders', 'Expeditie (pakbon)' en 'Offertes' (zie afbeelding 1, punt 5). 
 


Afbeelding 1


Afbeelding 2