Hoe kan ik een 'To Do' lijst aanmaken in de Inventive Desktop App?

In de Inventive Desktop App heeft u de mogelijkheid om een persoonlijke To Do list aan te maken. Met een To Do list kunt u actiepunten aanmaken die niet aan een relatie of een vaste dag/tijd hoeft te worden gekoppeld, maar hoe realiseert u deze To Do lijst in de Inventive Desktop App?

Om een To Do list aan te maken, opent u de functie 'To Do'. Vervolgens wordt een lijstweergave getoond met daarin alle voor u aangemaakte actiepunten. Om een nieuw actiepunt toe te voegen, klikt u op de 'Nieuw' button. In het invoerscherm dat wordt geopend, kunt u alle benodigde gegevens invoeren.

Ten eerste dient u de gebruiker te selecteren voor wie u een actiepunt aanmaakt (zie afbeelding 1, punt 1). Ten tweede dient u een omschrijving in te voeren van het actiepunt (zie afbeelding 1, punt 2). In het veld 'Memo' kunt u vervolgens de uitgebreide tekst omtrent het actiepunt invoeren (zie afbeelding 1, punt 3). In de datumvelden kunt u invoeren vanaf welke datum het actiepunt mag worden uitgevoerd en voor welke datum het actiepunt moet worden uitgevoerd (zie afbeelding 1, punt 4). 
 

Afronding van actiepunt
Als u een actiepunt heeft afgerond, kunt u het actiepunt afsluiten. Om dit te doen plaatst u een vinkje bij het veld 'Afgehandeld' (zie afbeelding 1, punt 5). Vervolgens worden de velden 'Afgehandeld door', 'Afgehandeld op' en 'Afgehandeld om' direct gevuld (zie afbeelding 1, punt 6), daarna klikt u op de 'Accepteer' button waarna het actiepunt is afgerond. In de lijstweergave wordt in de kolom 'Afgehandeld' direct een kruisje geplaatst (zie afbeelding 2, punt 1), zodat u snel inzicht heeft in afgeronde en nog af te ronden actiepunten. Als u in het vervolg de functie opnieuw opstart, zult u zien dat het actiepunt niet meer zichtbaar is in de To Do lijst. Als u deze punten toch weer wilt tonen, dan kunt u dit doen door gebruik te maken van de Powersearch (zie afbeelding 2, punt 2). Afbeelding 1


Afbeelding 2