Hoe kan ik bankrekeninggegevens invoeren en wijzigen in de Inventive Desktop App?

In Inventive heeft u de mogelijkheid om de bankrekeninggegevens van uw relaties vast te leggen en indien nodig te wijzigen, maar hoe doet u dit in de Inventive Desktop App? 

Invoeren van nieuwe bankrekeninggegevens
Om nieuwe bankrekeninggegevens in te voeren, opent u de functie 'IBAN' en klikt u op de 'Nieuw' button. In het invoerscherm dat wordt geopend, dient u alle bankgegevens in te voeren. Hierbij dient u rekening te houden dat u ook het IBAN en BIC nummer invoert (zie afbeelding 1, punt 1).  

Vervolgens kunt u de bankgegevens koppelen aan een relatie door bij het veld 'Relatie' de juiste relatie te selecteren (zie afbeelding 1, punt 2). De volgende stap is het invoeren van het land waarin de relatie actief is (zie afbeelding 1, punt 3). De velden 'Naam instelling' en 'Plaats instelling' hoeft u niet in te voeren. Bij het veld 'Actief' kunt u selecteren of de ingevoerde gegevens nog actueel en actief zijn (zie afbeelding 1, punt 4). 

Als de gegevens van de rekeninghouder afwijken van die van de standaard relatie, dan dient u in het laatste blok nog de gegevens van de rekeninghouder in te voeren (zie afbeelding 1, punt 5). Als uw relatie meerdere bankrekeningnummers gebruikt, kunt u door middel van het plaatsen van een vinkje bij de optie 'Standaard rekeningnummer' selecteren welke rekening als standaard dient te worden gebruikt (zie afbeelding 1, punt 6).
 

Invoeren van nieuwe bankrekeningegevens vanuit relatie
Vanuit de functie 'Relaties' heeft u ook de mogelijkheid om bankrekeninggegevens aan te maken. Als u vanuit de detailweergave via het gerelateerd menu op de optie 'IBAN' klikt, wordt de functie 'IBAN' geopend (zie afbeelding 2, punt 1). U zult in de lijstweergave de reeds bestaande bankrekeninggegevens zien. Om hier een nieuwe aan te maken, klikt u op de 'Nieuw' button, waarna u alle gegevens in het invoerscherm kunt invoeren. 
 

Wijzigen van bankrekeninggegevens
Als u reeds ingevoerde bankrekeninggegevens wilt wijzigen, dan opent u hiervoor de functie 'IBAN', kiest u het record dat u wilt wijzigen en opent u de detailweergave. Om een record te wijzigen, klikt u op de 'Slot' button (zie afbeelding 1, punt 7). Vervolgens kunt u de gegevens aanpassen. Als u hiermee klaar bent, kunt u de gegevens opslaan door te klikken op de 'Accepteer' button (zie afbeelding 1, punt 8). Afbeelding 1


Afbeelding 2