Hoe installeer ik de Inventive ERP app op een iOS device?

Naast de Inventive Desktop App en Web App heeft u ook de mogelijkheid om Inventive te gebruiken op uw mobiele device. U kunt hiervoor de Inventive Mobiele ERP App downloaden en installeren op uw telefoon, maar hoe doet u dit?
 

Inventive heeft ervoor gekozen om haar mobiele apps niet te distribueren via de Apple App Store. Dit omdat de snelheid waarmee apps kunnen worden gedistribueerd via de App Store enkele werkdagen in beslag kan nemen. Om de flexibiliteit van onze apps te verhogen, biedt Inventive haar apps daarom aan via haar website (zie afbeelding 1, punt 1).

Als u voor de eerste keer de Inventive ERP App installeert, kunt u de app downloaden van onze website en het onderstaande stappenplan doorlopen. Als u de ERP app wilt vernieuwen, dient u de Inventive app eerst volledig te verwijderen, alvorens u de nieuwe app versie download van onze website. Meer uitleg over het vernieuwen van de ERP App kunt u vinden onder het kopje 'vernieuwen van certifcaten'. 

Installeren van de app
Als u de website heeft geopend, klikt u op de 'download' button achter de ERP app (zie afbeelding 1, punt 2). Let op dat u hierbij de versie kiest die overeenkomst met uw Inventive applicatie. Direct na het klikken op de download button wordt de installatie procedure getriggerd en klikt u op de optie 'Installeer' (zie afbeelding 1, punt 3).

Vertrouwen van de app
Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van de publieke App store, wordt bij het opstarten van de app een dialoog getoond (zie afbeelding 2, punt 1). De eigenaar van het device moet de Inventive App daarom zelf vertrouwen, daar waar de publieke App Store dit reeds doet bij toelating van de app in de App Store. Om de Inventive App te kunnen vertrouwen is er tijdens de installatie van de app de nieuwe functie ‘Apparaatbeheer’ toegevoegd binnen de systeemvoorkeuren in het menu ‘Algemeen’ (zie afbeelding 2, punt 2). U opent deze optie en klikt vervolgens op de optie ‘Vertrouw Inventive Systems b.v.’ (zie afbeelding 3, punt 1) waarna er een dialoogvenster verschijnt waarin u Inventive als vertrouwde ontwikkelaar kunt toevoegen door op de optie ‘Vertrouw’ te klikken (zie afbeelding 3, punt 2). 
 

Openen van de app
Na de installatie kunt u de app openen. In het inlogscherm dient u vervolgens uw inloggegevens en het serveradres in te voeren, zodat de app toegang kan verkrijgen tot uw administratie (zie afbeelding 4, punt 1). Na de inlog zal de app vragen om een dagcode die wordt verstuurd naar uw email. U dient deze in te voegen waarna u wordt ingelogd in uw Inventive applicatie en kunt starten met werken. 


Vernieuwen van certificaten
Om de Inventive apps aan te kunnen bieden via onze website, is het van Apple een eis om de certificaten van de iOS apps jaarlijks te vernieuwen. Op alle mobiele iOS apparaten (bijv. smartphones, tablets, iPodscanners etc.) waarop u gebruik maakt van Inventive apps dient u deze certificaten te vervangen. Door deze certificaten tijdig te vernieuwen, kunt u in het volgende jaar volledig gebruik blijven maken van de nieuwste Inventive app versie. 

U kunt de certificaten van de app zelfstandig vernieuwen door de oude apps volledig te verwijderen en vervolgens de juiste versie van onze app te downloaden van onze websiteOm de App van een iOS device te verwijderen, houdt u de App ingedrukt totdat er een kruisje bij de App verschijnt. U drukt op dit kruisje om de app te verwijderen. Zodra de app is verwijderd kunt u de betreffende Inventive app opnieuw downloaden van onze website

Als u op onze website bent, dient u de laatste versie van uw app te kiezen. U herkent de laatste versie aan de toevoeging 'Geldig tot 18-09-2018'. Na het downloaden van de app, kunt u het stappenplan hierboven opnieuw doorlopen.  Let op! Bij het verwijderen en opnieuw installeren van de App verliest u geen data. U kunt deze actie zonder zorgen uitvoeren. Het kan voor komen dat bij het starten van de app wordt gevraagd om het opnieuw indienen van uw inloggegevens. Afbeelding 1


Afbeelding 2


Afbeelding 3

Afbeelding 4