Hoe kunnen gegevens tussen Speedbooks en Inventive worden uitgewisseld?

Speedbooks geeft gebruikers de mogelijkheid om in een handomdraai allerlei gewenste rapportages te realiseren met financiële gegevens uit de Inventive software, maar hoe zorgt u ervoor dat gegevens uit Inventive kunnen worden gebruikt in Speedbooks?
 
De Speedbooks programmatuur kan in enkele minuten de managementrapportages genereren die u nodig heeft. Hierbij staan gebruiksgemak en flexibiliteit voorop. Om dit gebruiksgemak te vergroten heeft Inventive een koppeling gerealiseerd met Speedbooks. Door middel van een geautomatiseerde ODBC koppeling en een ex- en importeerfunctie kunnen gegevens onderling worden uitgewisseld. Hieronder zullen de twee opties verder worden toegelicht:

De ODBC koppeling
Dankzij de installatie en het gebruik van een ODBC koppeling tussen Speedbooks en Inventive kunnen gegevens direct worden uitgewisseld. Deze koppeling moet worden geïnstalleerd op uw computer waardoor er een directe link is tussen de administratie in Inventive en de Speedbooks programmatuur. De installatie van deze koppeling dient door uw consultant te worden uitgevoerd. Wilt u meer informatie omtrent de realisatie van deze koppeling? Neem dan contact op met uw consultant.


Exporteer en importeer functionaliteit
U heeft ook de mogelijkheid om de gegevens uit Inventive handmatig te ex- en importeren. Voor het exporteren maakt u een Audit file aan in Inventive die u vervolgens importeert in Speedbooks. Om een Auditfile te realiseren, opent u in Inventive de functie 'Audit file financieel'.

Na het openen van de functie wordt er een scherm getoond, waarin u een tweetal gegevens dient in te voeren. U dient een boekjaar op te geven (zie afbeelding 1, punt 1) en u dient aan te geven of de journaalregels moeten worden meegenomen in de export. Over het algemeen is dit niet nodig, maar mocht u gegevens hebben geboekt in de journaalregels dan dient u deze optie aan te vinken (zie afbeelding 1, punt 2).

Na het invoeren, drukt u op de 'Accepteer' button, waarna u de opslaglocatie van het Auditbestand op uw computer dient te selecteren. Vervolgens opent u de Speedbooks applicatie en importeert u de Audit file in het systeem. Voor meer informatie over het importeren van een Audit file in Speedbooks, verwijzen wij u naar de Speedbooks website.  Afbeelding 1