Hoe kan ik een Powernode/notificatie server inrichten voor de Inventive Web App?

Over het algemeen wordt er door Inventive gebruikers alleen informatie opgevraagd uit het Inventive ERP-systeem. In sommige gevallen kan het echter handig zijn om informatie te pushen naar een Inventive gebruiker. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan het sturen van herinneringen omtrent CRM Punten en agendapunten. In de Inventive Web App is dit mogelijk gemaakt door de Powernode/notificatie server. De Powernode/notificatie server is een onderdeel van de Inventive Webserver en zorgt ervoor dat er push berichten vanuit het systeem kunnen worden gestuurd naar de gebruiker. Maar hoe richt u de Powernode/notificatie server in voor de Inventive Web App?
 

Inrichting in Inventive 
Het inrichten van de Powernode server is een taak waar technische kennis voor is vereist. Inventive raadt u daarom aan om de technische inrichting van de Powernode server te laten uitvoeren door uw consultant. Tijdens deze inrichting worden onder andere de functies met betrekking tot notificaties, te weten 'Notificatie instellingen', 'Notificaties' en 'Notificatie ontvangers', geactiveerd in uw administratie en wordt de gehele technische inrichting van de Powernode/notificatie server gerealiseerd.
 

Notificaties in Inventive Web App
Als de inrichting door uw consultant is uitgevoerd, kunt u aan het groene bolletje in de Inventive Web App (zie afbeelding 1, punt 1) zien of de notificatie server actief is. Indien de notificatie server niet actief is, wordt een magenta bolletje getoond. In de diverse Notificatie functies kunt u een aantal instellingen invoeren voor het wel of niet ontvangen van specifieke geautomatiseerde notificaties. Hieronder worden per functie de instellingen en werking verder toegelicht:
 

 • Notificatie instellingen
  Binnen de notificatie instellingen kunnen er enkele standaard geautomatiseerde notificaties worden ingericht. Door een kruisje te plaatsen kunt u aangeven voor welke onderdelen u een notificatie wilt sturen (zie afbeelding 2, punt 1). Hierbij kunnen de onderstaande keuzes worden aangevinkt:
  • Agenda herinneringen
  • Batchjob verwerkt
  • Contactmoment aangemaakt;
  • Tijdklokken;
  • Verjaardagen & Jubilea;
  • Webrequest verwerkt;
  • iNote aangemaakt.

 • Notificaties (zie afbeelding 3)
  In de functie 'Notificaties' zijn alle eerder aangemaakte en geautomatiseerde notificaties te zien. Daarnaast kunnen er in deze functie handmatig notificaties worden aangemaakt voor een selecte groep web-gebruikers. Binnen de notificaties functionaliteit zijn er twee typen notificaties te onderscheiden, namelijk:

  • Persistance
   Deze notificaties worden minimaal 1 keer in een Web App sessie getoond.  
    
  • Non-persistance
   Deze notificaties worden alleen getoond in een op dat moment actieve Web App sessie.

 • Notificatie ontvangers(zie afbeelding 4)
  De functie Notificatie ontvangers is een logfunctie waarin wordt gerapporteerd welke notificaties bij welke gebruikers zijn ontvangen.Afbeelding 1


Afbeelding 2


Afbeelding 3


Afbeelding 4