Hoe kan ik een rapportage verzoek realiseren in de Inventive Web App?


In Inventive kunt u rapportage verzoeken genereren. Hierbij kan het onder andere gaan om brieven, offertes en aanmaningen die per post worden verzonden naar relaties. Om een rapportage te kunnen genereren, dient u de beschikking te hebben over een template rapportage. Inventive kan dit tegen betaling voor u ontwikkelen en beschikbaar maken in Inventive. 

Zodra er een rapportage template is ontwikkeld (bijv. PagePro templates) en beschikbaar is in Inventive, wordt deze zichtbaar onder de tab rapportage verzoek in de Powernavigatie (zie afbeelding, punt 1).  Als u vervolgens één of meerdere records selecteert, bijvoorbeeld relaties, en u klikt op één van de rapportages, bijv. Actieve Lijstweergave, zullen er rapporten van ieder record naar PDF worden geprint.

Na het genereren van deze PDF rapporten kunt u deze downloaden via de 'Web Verzoeken' button in de functiebuttonbalk (zie afbeelding, punt 2). Hoe u dit kunt doen kunt u vinden in het desbetreffende kennisbankartikel. De rapporten die u genereert, blijven altijd beschikbaar in de map Web Verzoeken.