Hoe werkt het hoofdmenu in de Inventive Web App?

Na een succesvolle inlogprocedure kunt u starten met het werken in het Inventive ERP-systeem. Na het inloggen komt u  terecht in het hoofdmenu. Vanuit het hoofdmenu kunt u de functie kiezen waarin u wilt gaan werken. Aangezien het hoofdmenu uit meerdere onderdelen bestaat, worden de hoofdmenu onderdelen verder toegelicht.
 

Uitloggen en Taalselectie
Rechtsboven in het hoofdmenuscherm vindt u de buttons uitloggen en taalselectie. Met de uitlog button kunt u vanzelfsprekend uitloggen uit de Inventive software (zie afbeelding, punt 1). Met de taalselectie button kunt u de door het ERP-systeem gebruikte taal aanpassen. Het Nederlands is als standaardtaal geselecteerd. De taal kan onder andere worden aangepast naar het Engels, Frans, Spaans en Italiaans (zie afbeelding, punt 2).
 

Functie zoekbalk
Rechtsboven in het menuscherm, onder de taalselectieopties en de uitlogbutton, vindt u een functie zoekbalk (zie afbeelding, punt 3). Door in dit veld de naam van de gewenste functie te typen, verschijnt er een lijst met functies waarin de ingetypte zoekterm voorkomt. U kunt op deze wijze snel en makkelijk de juiste functie vinden en starten met werken. 
 

Hoofdmenu buttons
De hoofdmenubuttons vindt u in de functiebalk linksboven in het scherm. In deze buttonrij worden alle geopende functies getoond. Zodra u een nieuwe functie opent, verschijnt er een extra menubutton. Hierdoor kunt u makkelijker en sneller schakelen tussen de geopende functies (zie afbeelding, punt 4).

Als u binnen een functie een regel opent, verschijnt er een cijfer rechtsonder de button. Met dit cijfer kunt u zien hoeveel onderdelen er binnen deze functie zijn geopend. Hoe meer 'stappen' u zet, hoe hoger het getal wordt. Door op de button te klikken kunt u vervolgens het (functionele) pad zien, dat u heeft afgelegd. Vanuit het pad kunt u snel doorklikken naar binnen die functie openstaande onderdelen.

Als u, uw werkzaamheden binnen een functie heeft afgerond, kunt u de functie afsluiten door met de muis op de button te gaan staan. Er verschijnt dan een kruisje waarmee u de functie kunt afsluiten. Er zijn enkele buttons die niet kunnen worden afgesloten, waaronder het Service Portaal en het Hoofdmenu.  


Powernavigatie
Aan de linkerkant van het hoofdmenu vindt u de Powernavigatie. De Powernavigatie bestaat onder andere uit de administraties, de Powertools en de Inventive Services.

  • Administraties (zie afbeelding, punt 5)
    Als u de beschikking heeft over meerdere administraties, zie u hier meerdere administraties en kunt u de administratie kiezen waarin u wilt werken. Hoe meer administraties u toevoegt in uw Inventive applicatie, hoe meer keuze opties hier verschijnen.
  • Powertools (zie afbeelding, punt 6)
    De Powertools bieden u de mogelijkheid om uw persoonlijke instellingen aan te passen. U kunt binnen een functie op deze plaats ook de Powertools terugvinden. Binnen een functie staan hier opties die u helpen bij het werken in de Inventive applicatie.  
  • Inventive services (zie afbeelding, punt 7)
    De Inventive services bieden u functies die u kunnen helpen bij het werken met Inventive. U krijgt hier onder andere toegang tot onze website, de apps en Remote Support. Verder kunt u via de buttons chat/mail met Inventive en bel met Inventive snel en makkelijk in contact komen met onze medewerkers.


Notificaties
Linksonder in het hoofdmenu scherm vindt u de notificaties. In dit veld worden berichten getoond met betrekking tot het gereed staan van downloads, maar ook over het toevoegen en ontvangen van bijvoorbeeld nieuwe iNotes (zie afbeelding, punt 8). Als u een notificatie ontvangt, wordt deze ook getoond aan de bovenkant van uw browserscherm. Deze melding verdwijnt na een paar seconden, waarna u de notificatie in dit menu kunt terugvinden. 
 

Desktop
In het midden van het hoofdmenu scherm vindt u de business desktop. In de business desktop kunnen bedrijfsprocessen schematisch worden uitgetekend. Door vervolgens op de afbeeldingen in de desktop te klikken, wordt u naar de desbetreffende functie gestuurd (zie afbeelding, punt 9). U kunt zelf desktops met daarin uw processen ontwikkelen. Hiermee creëert u een persoonlijk Inventive menu.  Indien u gebruik wilt maken van de business desktop raden wij aan eerst contact op te nemen met uw consultant.