Hoe werkt de Powerlist in de Inventive Web App?

De Powerlist biedt gebruikers de mogelijkheid om een persoonlijke lijstweergave op te stellen. In de Powerlist kan worden aangegeven welke velden er dienen te worden getoond, waarmee u in het vervolg in één oogopslag de voor uw interessante gegevens ziet. De Powerlist is toepasbaar binnen iedere Inventive functie en is oproepbaar via de ‘Lijst’ button in de functie buttonbalk (zie afbeelding 1, punt 1). Tevens is de Powerlist oproepbaar via het Powertoolmenu (zie afbeelding 1, punt 10).

Na het activeren van de Powerlist, verschijnt er boven de lijstweergave een extra Powerlist scherm. Om u op een efficiënte wijze kennis te laten maken met de Powerlist, wordt hieronder de Powerlist per onderdeel toegelicht.
 

Toevoegen van extra regels en volgorde wijzigen
Bij het starten van de Powerlist wordt er standaard één regel getoond waarin u gegevens invoert. In het veld 'Tabel' geeft u aan uit welke gerelateerde tabel de gegevens afkomstig zijn (zie afbeelding 1, punt 2) en in het veld 'Veld' selecteert u het informatieveld dat moet worden getoond (zie afbeelding 1, punt 3). Vervolgens kunt u bij het veld 'Omschrijving' zelf een titel aangeven voor de kolom (zie afbeelding 1, punt 4). 

Aangezien er over het algemeen meerdere kolomvolgorde worden gemaakt, kunt u extra regels toevoegen door op de 'Plus' button te klikken achter de regel. Met de 'Min' button kunt u vanzelfsprekend de regels verwijderen (zie afbeelding 1, punt 5). 

Als u regels heeft toegevoegd, maar de volgorde wilt aanpassen, kunt u door middel van de 'Pijl' buttons een regel omhoog of omlaag plaatsen (zie afbeelding 1, punt 6). Hierdoor hoeft u de regel niet te verwijderen en opnieuw in te voegen. 
 

Uitvoeren van de Powerlist
Door op de 'Accepteer' button te klikken, wordt de Powerlist direct aangemaakt en worden de lijstweergave netjes gesorteerd op basis van uw ingevoerde Powerlist. Mocht u de Powerlist toch willen annuleren, dan klikt u op de 'Annuleer' button en verdwijnt het Powerlist menu (zie afbeelding 1, punt 7). 
 

Opslaan en wijzigen van Powerlist
Indien u het handig vindt om uw lijstweergave binnen een geselecteerde functie altijd op een bepaalde wijze te hebben, kunt u de Powerlist opslaan. U hoeft dan niet iedere keer de Powerlist opnieuw in te voeren, maar kunt met één druk op de knop de Powerlist laden. 

U kunt een Powerlist opslaan door, na het samenstellen van uw sortering, op de 'Nieuw' button te drukken (zie afbeelding 1, punt 8). Er opent een scherm waarin u de Powerlist een naam geeft (zie afbeelding 2 punt 1) en aangeeft of het een persoonlijke Powerlist is of dat u de Powerlist beschikbaar wilt maken voor een groep van mede-gebruikers. Als u het veld 'Groep' leeg laat, maakt u een persoonlijke Powerlist (zie afbeelding 2, punt 2).

Als u de Powerlist heeft opgeslagen maar toch nog een aanpassing wilt maken, klikt u op de 'Map' button (zie afbeelding 1, punt 9) of Powerlist beheer in de powernavigatie. U vindt dan alle eerder aangemaakte en voor u beschikbare Powerlists. U kiest vervolgens een Powerlist die u naar eigen wensen kunt aanpassen.  
 

Toepassen van Powerlists
Zodra u een Powerlist heeft aangemaakt, verschijnt er in de Powernavigatie, aan de linkerkant van uw scherm, een nieuwe Powerlist. Als u in het vervolg bijvoorbeeld de functie 'Relaties' opent, kunt u snel de juiste sortering realiseren door op deze Powerlist in de Powernavigatie te klikken (zie afbeelding 1, punt 10). 

Als u in een korte periode veel verschillende Powerlisten heeft aangemaakt en u wilt een eerder aangemaakte, maar niet opgeslagen Powerlist nogmaals uitvoeren dan kunt u hiervoor de opties onder het kopje ‘Recent gebruikt’ raadplegen. Door te klikken op de middelste button (zie afbeelding 1, punt 11), wordt er een lijst geopend met daarin de 20 laatst gebruikte Powerlisten. Door te klikken op één van de listen wordt die specifieke list uitgevoerd. 

U kunt voor het selecteren van eerder uitgevoerde Powerlisten ook gebruik maken van de pijlbuttons (zie afbeelding 1, punt 12). Door te klikken op een van de pijlen wordt een andere recent gebruikte Powerlist geladen in de invoervelden. Vervolgens kunt u hierop nog wijzigingen maken, waarna u de Powerlist uitvoert.


Powerlist als standaard opstart
Afhankelijk van de ingestelde rechten is het mogelijk om een nieuw aangemaakte Powerlist als standaard opstart Powerlist te gebruiken. U kunt de Powerlist als standaard activeren door bij het invoeren/opslaan van de Powerlist een 'J' in te voeren bij het punt 'Standaard voor de groep' (zie afbeelding 2, punt 3). Hiermee wordt de Powerlist in het vervolg automatisch gebruikt, bij het openen van de functie waarin de Powerlist is aangemaakt. 

Let op! De Powerlist wordt alleen getoond aan de groep waaraan u deze heeft gekoppeld.Afbeelding 1


Afbeelding 2