Versie & Distributiebeleid

Het Inventive development team is voortdurend bezig met het verbeteren en uitbreiden van de Inventive applicatie, zodat het informatiesysteem optimaal binnen uw organisatie kan presteren. Inventive Software volgt nauwlettend de ontwikkelingen in de markt op het gebied van hard- en software en voert de door de overheid geïnitieerde eisen door in haar applicatie. Om deze reden brengt Inventive Software regelmatig verbeterde versies uit waarin, naast de vereiste wijzigingen, voortdurend nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd waaruit klanten een keuze kunnen maken. 

Voor het uitbrengen van nieuwe versies en updates werkt Inventive Software via het principe 'Continuous Development, Continuous Delivery'. Deze methode is erop gericht om ideeën en verbeteringen zo snel en efficiënt mogelijk in productie te krijgen en vervolgens te distribueren richting onze relaties. Hierdoor kunnen verbeteringen en nieuwe functionaliteit snel bij de klant worden geïmplementeerd. Op deze wijze ontstaat een gedegen versie- en doortimmerd distributiebeleid waarmee Inventive de kwaliteit en stabiliteit van haar software kan garanderen. Hieronder vindt u een schema van ons versie- en distributiebeleid. 

Wanneer is er een nieuwe Inventive versie?

Om onze gebruikers zo snel mogelijk met een nieuwe versie te laten werken, wordt elke maand een nieuwe Inventive versie uitgebracht. Om u te ontzorgen, zorgt Inventive ervoor dat u de dag na de versierelease volledig kunt werken met de nieuwe Inventive versie. Op deze wijze blijft uw applicatie up-to-date zonder dat u zich druk hoeft te maken over het uitvoeren van updates. Een overzicht van de geplande werkzaamheden kunt u vinden in het versie release schema dat is gepubliceerd op onze website

Als er een nieuwe versie is geplaatst, worden de wijzigingen en nieuwe functionaliteit beschreven in Release Notes. Hiermee heeft u een overzicht van alle gemaakte wijzigingen en verbeteringen. De Release Notes worden maandelijks geüpdate en bevat informatie voor de Inventive Desktop App, Inventive Web App en de Inventive ERP App. 


Het verbeteren van de prestaties en de functionaliteit van Inventive verloopt voor klanten praktisch automatisch. Door het downloaden van een verbeterde versie beschikken klanten meteen over een versie die beter presteert. Achter deze simpele handeling voor de klant zit een gedegen versiebeleid en een doortimmerd distributiemodel. Hierdoor is Inventive Software in staat de kwaliteit en de stabiliteit van Inventive te garanderen. Om dit te kunnen garanderen wordt er achter de schermen gewerkt met meerdere 'soorten' softwareversies. Zo kent Inventive een :

  • Actuele source
  • Stabiele Source
  • Klant source

De actuele broncode is de source waarin Inventive Software al haar nieuwe ontwikkelingen realiseert die in een later stadium worden 'overgezet' naar de zogenaamde 'stabiele source'. Deze stabiele source is bruikbaar voor alle klanten. Voor klanten die maatwerk hebben laten ontwikkelen werken eerst met een  'Klant source', die na acceptatie naar de 'Actuele source' is 'overgezet'. Regelmatig wordt de  'Actuele source' overgezet naar de  'Stabiele Source'. Om die reden biedt Inventive Software haar relaties dan ook een onderhoudscontract aan op zowel de standaard- als maatwerkprogrammatuur.