Hoe maak ik een Auditfile Financieel aan in de Inventive Desktop App?

Een auditfile is een bestand waarin de meest gebruikte gegevens van uw boekhouding staan en bevat alle details en een overzicht van gegevens uit uw administratie. Het bestand wordt vaak gebruikt om door te sturen naar de accountant voor de jaarlijkse controle. In Inventive bestaat de mogelijkheid om een Auditfile te realiseren, maar hoe maakt u een auditfile aan in de Inventive Desktop App?

Om een Auditfile te realiseren, opent u in Inventive de functie 'Auditfile financieel'. Voordat u een nieuwe auditfile kunt aanmaken, dient u oude reeds aangemaakte audities te verwijderen.


Verwijderen van oude Auditfiles

Om een file te verwijderen selecteert u de desbetreffende regel (zie afbeelding 1, punt 1) en selecteert u onder de Powertools de optie ‘Verwijderen’ (zie afbeelding 1, punt 2). De regel is hiermee verwijderd.

Aanmaken nieuwe Auditfile
Om een nieuwe auditfile kunt aanmaken door te klikken op de ‘Nieuw’ button (zie afbeelding 2, punt 1). Er wordt een scherm getoond, waarin u een een boekjaar dient op te geven (zie afbeelding 3, punt 1). Vervolgens klikt u op de ‘Accepteer’ button (zie afbeelding 3, punt 2) waarna de auditfile wordt aangemaakt.

Downloaden van Auditfile
Na het aanmaken wordt u teruggebracht naar de lijstweergave waar u vervolgens 1 record ziet staan. Dubbelklik op de regel om deze te openen. 
In de detailweergave die wordt geopend ziet u een map icoon staan (zie afbeelding 4, punt 1), als u hierop klikt wordt een ‘Opslaan’ venster getoond (zie afbeelding 5, punt 1). Hiermee kunt u de positie op uw computer kiezen waar u het document wilt opslaan. Vervolgens kunt u het opgeslagen document verzenden naar uw accountant. 


Afbeelding 1Afbeelding 2


Afbeelding 3Afbeelding 4


Afbeelding 5